l’ombra…

L’ombra de la fulla que cau

work for cello (1996, revised in 2005)

premiere: Nabí Cabestany (concert SGAE/ACC 2005)

(recording in concert)

CAT

Text (2005)

El títol evoca les lectures de hai-kus japonesos en els quals es descriuen fets intranscendents, efímers o imperceptibles. D’aquest « no-res » apreciat en els poemes es transporten a la música alguns trets característics, com la quietud o els moviments circulars. La música original, composta el 1996, va derivar al cap de poc en una obra per a violoncel i grup instrumental, « Lluna minvant », estrenada l’any següent per Elisabetta Renzi i Vol ad Libitum dins de l’espectacle « Del llibre dels canvis », en el Teatre Malic. Enguany he revisat la partitura de l’obra inèdita per a violoncel sol, modificant-ne algunes idees i deixant-hi constància dels nou anys transcorreguts.

ES

Texto (2005)

El título evoca las lecturas de hai-kus japoneses en los cuales se describen hechos intrascendentes, efímeros o imperceptibles. De aquello ínfimo apreciado en los poemas se transportan a la música algunas características, como la quietud o los movimientos circulares. La música original, compuesta en el año 1996, derivó en una obra para violonchelo y grupo instrumental, « Lluna minvant », estrenada en el año siguiente por Elisabetta Renzi y Vol ad Libitum dentro del espectáculo « Del llibre dels canvis », en el Teatre Malic. En esta ocasión he revisado la partitura de la obra inédita para violonchelo solo, modificando algunas ideas y dejando constancia de los nueve años transcurridos.

FR

Texte (2005)

Le titre évoque des lectures de haï-kus japonais dans lesquels sont décrits des faits insignifiants, éphémères ou imperceptibles. De ce « néant » apprécié dans les poèmes, certains traits caractéristiques sont transportés vers la musique, comme l’immobilité ou les mouvements circulaires. La musique originale, composée en 1996, a abouti à une œuvre pour violoncelle et groupe instrumental, « Lluna minvant », créée l’année suivante par Elisabetta Renzi et Vol ad Libitum dans le spectacle « Del llibre dels canvis », au Théâtre Malic. Cette année, j’ai révisé la partition de l’œuvre inédite pour violoncelle seul, en modifiant certaines de ses idées et en soulignant les neuf années qui se sont écoulées.

Obra dedicada a Elisabetta Renzi