see you…

See you later!

work for two guitars (2004)

Premiere: Roger Raventós and Marcos Sánchez (Sta. Perpètua de Mogoda, 2004)

Recording: José Lozano     CD “Lapsus“ (Ars Harmonica AH 151)

 

 

Roger Raventós                                                                                                                   Marcos Sánchez

Obra dedicada a Roger Raventós i Marcos Sánchez

 

view or download

SCORE (pdf)

 

 

CAT

Comentari:  Com treballar en quarts de to, en un context en que la característica primordial és el timbre? Vaig decidir aprofitar la simetria que m’oferia el duet de guitarres per canviar subtilment l’afinació. Així, una de les guitarres afina ¼ de to baix les cordes 1, 3 i 5. L’altra guitarra afina ¼ de to baix les cordes 2, 4 i 6. Aquest sistema d’afinació em va obligar a escriure amb absoluta precisió la digitació ja que les notes que poden fer-se a la corda 1, per exemple, no podran fer-se a la corda 2. Aquest sistema obliga a una notació recarregada, però s’adequa a la sonoritat buscada a l’obra.

 

EN

Coments:  How to work with quarters of tone in a context where the main characteristic is the timbre? I decide to take advantage of the symmetry offered by the guitar duo to change slightly the tune. In this way, one of the guitars tunes ¼ of a tone under the strings 1, 3 and 5. The other guitar goes down ¼ of a tone the strings 2, 4 and 6. All the notes are possible in the two guitars, but this system of tune made me write with precision the fingering because the notes that can be made in string 1, for example, can’t be made in string 2. This system forces an overdone notation, but it is adequate to the sonority wanted in the work.

 

CAST

Comentario:  ¿Como trabajar con cuartos de tono, en un contexto en el que la característica primordial es el timbre? Decidí aprovechar la simetría que me ofrecía el duo de guitarras para cambiar sutilmente la afinación. Así, una de las guitarras afina ¼ de tono bajo las cuerdas 1, 3 y 5. La otra guitarra, baja ¼ de tono las cuerdas 2, 4 y 6. Todas las notas son posibles en las dos guitarras, pero este sistema de afinación me obligó a escribir con absoluta precisión la digitación, ya que las notas que pueden hacerse en la cuerda 1, por ejemplo, no podrán hacerse en la cuerda 2. Este sistema obliga a una notación recargada, pero se adecua a la sonoridad buscada en la obra.

 


Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s